Zimné stretnutie žien, 6.12.2015

Stretnutie  žien  - alebo  „Zasnežené šípky“

 

Dňa  6.12.2015 sa v priestoroch nášho cirkevného zboru konala špeciálna udalosť určená pre ženy v akomkoľvek veku. Celé stretnutie sa nieslo v téme ustarostenia. Na pripodobnenie ťarchy starostí sme použili obraz zasnežených šípok. Na jeseň sa ľudia tešia z vône a krásy šípok, no ako náhle príde prvý sneh a mráz, šípky zhnijú a odpadajú. Nepretrvajú. Tak, čo potom pretrvá? Do čoho sa oplatí investovať svoj čas a pozornosť?

 

Odpovede sme hľadali v biblickom príbehu o Márii a Marte. Jedna z nich si vybrala podiel, ktorý jej nikto nevezme. Vybrala si to, čo dáva Ježiš, ktorý prišiel do domu sestier slúžiť. V podobnej situácii sa nachádzajú mnohé ženy aj dnes. Starosti o domácnosť, o rodinu, či prácu často zamestnávajú našu myseľ natoľko, že si nevšimneme Ježiša, ktorý nám prišiel dať niečo, čo ustarostenosť  prevýši. Vďaka svedectvu sme mohli pochopiť a nahliadnuť do sveta jednej z nás a porozumieť tomu, že Ježiš je pripravený aj v dnešnej dobe zobrať naše starosti, darovať nám svoj pokoj a my, v dôvere v Neho, môžeme žiť s tým, že sme si vybrali niečo, čo pretrvá.

Takéto stretnutie bolo prvé svojho druhu, nazvané zimné. Ale keďže rok má 4 ročné obdobia, tešíme sa, čo nás bude čakať na ďalšom z nich, jarnom. Okrem duchovného rozmeru, ktorý chceme ponúkať ženám, je cieľom ponúknuť im aj svoje priateľstvo, rady, skúsenosti s Bohom a povzbudiť ich vo viere a v nasledovaní Pána Ježiša, ktorý ponúka tak veľa, že to ani nedokážeme obsiahnuť. Ďakujeme za akúkoľvek pomoc a modlitby a našim mladým žienkam z mládeže za výborné organizačné zabezpečenie, príjemnú výzdobu a chutné koláčiky.